Čínské hovězí po Sečuánsku

Szechuan-Beef

Recept je pro čtyři osoby.

Ingredience

  • cibule
  • 1 dl omáčka (sójová)
  • 600 g roštěná (hovězí )
  • 150 g pórek
  • vejce
  • 3 stroužek česnek
  • 200 g žampiony
  • 1,5 dl dezertní víno
  • 2 lžíce solamyl
  • 2 dl olej
  • 1 ks kapie (červená)
 

Postup přípravy

  1. Hovězí roštěnku nakrájíme na nudličky a osolíme.
  2. Žloutek a trochu solamylu s mícháme a přidáme k masu.
  3. Pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet.
  4. Cibuli, pórek, kapii a žampióny nakrájíme na nudličky.
  5. Maso prudce osmahneme na pánvi a přidáme k němu rozetřený česnek.
  6. Až je maso orestované přidáme k němu všechnu nakrájenou zeleninu.
  7. Vše promícháme a podlijeme vínem, přidáme sójovou omáčkou, chilli.
  8. Dusíme než zelenina nezměkne.
  9. Hovězí nudličky po sečuánsku podáváme s nudlemi nebo rýží.

(zdroj: recepty.eu)