Čínské kuře na chili

Chilli-Chicken

Recept pro 2 porce s dobou přípravy 5 minut. Doba vaření je pak 45 minut.

Ingredience

• 350 gramů vykostěného nakrájeného kuřecího masa
• 1 vejce, lehce rozšlehané
• 1/2 šálku kukuřičné mouky
• 1/2 lžičky česnekové pasty
• 1/2 lžičky zázvorové pasty
• 1 lžíce soli
• fritovací olej
• 2 šálky cibule
• 2 lžičky zelené papriky
• 1 lžíce sojové omáčky
• 2 lžíce octu
• zelená paprika na ozdobu

 

Postup přípravy

1. Smícháme kuře, vejce, kukuřičnou mouku, zázvor, česnekovou pastu, 2 lžičky soli a dostatek vody, aby se kousky kuřete obalily těstem. Necháme v klidu asi 30 minut uležet.
2. Olej zahřejeme na pánvi nebo ve Woku a smažíme kousky kuřete ve vysoké teplotě. Posléze snížíme plamen. Až je kuře propečené, vyndáme na savý papír.
3. Na dvou lžících oleje usmažíme cibulku.
4. Přidáme zelenou papriku a po minutě sůl, sojovou omáčku, ocet a nakonec kuře a dobře promícháme.
5. Podáváme teplé ozdobené zeleným chilli.

(zdroj: fwtandoori.cz)