Japonská krevetová tempura

Tempura_Shrimp

Recept je pro dvě osoby.

Ingredience

 

Postup práce:

  1. Papriky opláchneme, zbavíme semínek, nakrájíme podélně na šestiny a každou z nich překrojíme příčně na polovinu. Mrkev oloupeme, cuketu opláchneme a nakrájíme na plátky - mrkev asi na 3 mm a cuketu na 5 mm.

  2. V míse smícháme všechny suché přísady na těstíčko a vmícháme do nich vejce rozšlehané v ledové vodě. Kousky zeleniny a krevety jednotlivě namáčíme v těstíčku (nejlépe jídelními hůlkami nebo dlouho pinzetou).

  3. Obalené kousky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Hotové kousky klademe na tácek s papírovou utěrkou, abychom je zbavili přebytečného oleje

K tempuře se hodí různé omáčky nebo studené dipy.

(zdroj: igurmet.cz)