Recept je pro dvě osoby.
Ingredience
- 750 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 pórku
- 1 nakrájenou mrkev
- Cca 2 cm nakrájeného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 160 g nudlí „mie“
- 1 větší kuřecí prso
- 6 plodnic hlívy ústřičné
- 2 vejce natvrdo
- Jarní cibulku
- Sůl, pepř dle chuti
Postup práce:
- Nejdříve si připravte vývar. V hrnci si na oleji osmahněte pórek, přidejte mrkev, česnek a zázvor, a přibližně 3 minuty nechte ingredience osmahnout. Přidejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, sůl a pepř, a vše ještě 15 minut vařte. Poté vývar sceďte a přiveďte ho těsně pod bod varu
- Následně uvařte kuřecí prsa a hlívu ústřičnou tak, že je vložíte do vařícího vývaru (nesmí přesáhnotu bod varu, jinak by bylo maso suché) na dobu cca 7 minut. Maso a hlívu poté vyjměte i dejte je stranou
- Nudle mie uvařte rovněž v připraveném vývaru, ale tentokrát již ve vroucím – hotové budou během 3 minut
- Uvařená kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a vejce rozpulte. Nudle vložte do hlubokého talíře či misky a zalijte vývarem. Na jednu polovinu dejte půlku vejce a houby, a na druhou plátky kuřecích prsou; na závěr ozdobte jídlo jarní cibulkou
(zdroj: tajemnaasie.cz)