Japonský ramen s kuřecím masem

Chicken-Ramen

Recept je pro dvě osoby.

Ingredience

  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 pórku
  • 1 nakrájenou mrkev
  • Cca 2 cm nakrájeného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 160 g nudlí „mie“
  • 1 větší kuřecí prso
  • 6 plodnic hlívy ústřičné
  • 2 vejce natvrdo
  • Jarní cibulku
  • Sůl, pepř dle chuti

 

Postup práce:

  1. Nejdříve si připravte vývar. V hrnci si na oleji osmahněte pórek, přidejte mrkev, česnek a zázvor, a přibližně 3 minuty nechte ingredience osmahnout. Přidejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, sůl a pepř, a vše ještě 15 minut vařte. Poté vývar sceďte a přiveďte ho těsně pod bod varu
  2. Následně uvařte kuřecí prsa a hlívu ústřičnou tak, že je vložíte do vařícího vývaru (nesmí přesáhnotu bod varu, jinak by bylo maso suché) na dobu cca 7 minut. Maso a hlívu poté vyjměte i dejte je stranou
  3. Nudle mie uvařte rovněž v připraveném vývaru, ale tentokrát již ve vroucím – hotové budou během 3 minut
  4. Uvařená kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a vejce rozpulte. Nudle vložte do hlubokého talíře či misky a zalijte vývarem. Na jednu polovinu dejte půlku vejce a houby, a na druhou plátky kuřecích prsou; na závěr ozdobte jídlo jarní cibulkou

(zdroj: tajemnaasie.cz)