Recept pro čtyři osoby.
Ingredience
- 1 pečená kachna, vykostěná a nakrájená na plátky
- 5 koleček ananasu, nakrájet na kousky
- 4 čerstvé listy kafrové limetky (Citrus Hystrix) nebo bergamotu, nasekat
- 1 čajová lžička cukru
- 2 1/2 hrnku kokosového mléka
- 8 cherry rajčat
- 1 hrnek lilku, nakrájet na kousky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce rybí omáčky
- 1/2 hrnku vody (nebo kuřecího vývaru)
- 1/2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 3 polévkové lžíce červené kari pasty
Postup přípravy
- Rozpalte olej na pánvi Wok na střední teplotu a přidejte pastu červeného kari a dobře promíchejte. Pak přidejte 3/4 hrnku kokosového mléka a velmi dobře promíchejte.
- Přidejte kachní plátky a opět dobře promíchejte. Vzniklou směs dejte z pánve do hrnce, přidejte zbývající kokosové mléko, vodu (vývar), rajčata, ananas, lilek, listy kafrové limetky, cukr, sůl a rybí omáčku.
- Za stálého míchání přiveďte k varu a odstraňte z plotny.
- Podávejte z rýží.
(zdroj: thajsko-kambodza.cz)