Thajská polévka Tom Yum

Tom-yum

Recept je pro dvě osoby.

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 200 ml Exotic kokosového mléka
  • 3 polévkové lžíce Tom Yum pasty 
  • šálek kuřecího vývaru
  • 4 lodyhy citrónové trávy nakrájené na 3 cm kousky
  • 2 kusy galangalu oloupaného a nakrájeného na tenké plátky
  • 250 g vyloupaných krevet
  • 6 kaffir lime lístků nakrájených na půlky
  • 4-6 červených nebo zelených chilli papriček nakrájených na šikmé řezy
  • 6 cherry rajčátek šálek stéblových hub(hlaviček žampiónů)
  • 2 polévkové lžíce Exoticrybí omáčky
  • 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 šálku čerstvého koriandru(nebo bazalky)
  • 1 čajová lžíčka palmového nebo hnědého cukru

 

Postup práce:

  1. Ve woku rozpálíme olej a Exotic Tom Yum pastu smažíme na mírném ohni 1 minutu
  2. Přidáme Exotic kokosové mléko a vývar, řádně promícháme a vaříme 2 minuty
  3. Přidáme citrónovou trávu a galangal a 1 minutu povaříme
  4. Přidáme krvety a houby, zmírníme var a dusíme 2 minuty
  5. Přidáme chillis, rajčátka a kaffir  lime lístky a 1 minutu vaříme
  6. Vmícháme Exotic rybí omáčk, přivedeme do varu a zastříkneme citrónovou šťávou
  7. Ozdobíme lístky koriandru
  8. Můžeme servírovat i s jasmínovou rýži

 

Další variantou je přidání kokosového mléka, které polévku zjemňuje.

(zdroj: fwtandoori.cz)