Vietnamské jarní závitky

Spring-rolls

Recept pro 2 porce s dobou přípravy 30 minut.

Ingredience:

 

Postup přípravy:

  1. Napřed si uvaříme nudle bún. Po uvaření necháme odkapat a odstát. V průběhu, kdy se nám odkapávají nudle si připravíme zbylé ingredience.
  2. Nalijeme vodu do hrnce, osolíme a necháme vařit vepřové maso cca 30 min. Po uvaření necháme maso zchladnout.
  3. Krevety očistíme a osolíme a vaříme v hrnci dokud nebudou růžové. Do hrnce se nemusí přidávat žádná voda ani olej.
  4. Rozklepeme si do misky vejce, přidáme sůl a pepř, kápneme na pánev trochu oleje a smažíme z obou stran po tenkých vrstvách. Usmažené plátky vejcí smotáme jako palačinku a nakrájíme na tenké vlásečky.
  5. Okurky, papriku a uvařené vepřové maso můžeme nakrájet na stejně velké plátky. Zeleninu a bylinky umyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  6. Rýžový papír namáčíme po jednom do vody a následně rozprostřeme na tácek, na kterém budeme zabalovat rolky. Směs se může dávat v různém pořadí, ale většinou se jako dává první rýžové nudle a zelenina. Je potřeba, aby se pevně namotala rolka. Pak směs nebude padat při konzumaci. Pro inspiraci, jak rolku namotat se můžete kouknout na video.
  7. Zálivka:
    Když chcete silnou zálivku: Dejte poměr 4 : 1 : 1,5 : 0,5
    Já dělám v poměru: 9 : 1,5 : 1 : 0,5
    Kde je poměr: voda : cukr : rybí omáčka : ocet
    Do zálivky přidáme česnek, čili a nakládaná zelenina

(zdroj: zaseryze.cz)