Vietnamské smažené závitky Nem

Nem-Ran

Recept je pro čtyři osoby.

Ingredience

 

Postup přípravy

  1. Necháme houby shitake, jidášovo ucho a fazolové nudle ve vlažné vodě cca 20 min.
  2. Mezitím nakrájíme mrkev na nudličky a cibule na kostičky.
  3. Až jsou ingredience ve vodě měkké, tak nakrájíme houby a nudle ustřihneme na kratší nudličky.
  4. Vše smícháme s masem (včetně vejce) a osolíme, opepříme a dochucujeme rybí omáčkou.
  5. Teď připravíme vlažnou vodu, rýžový papír a talíř, na kterém budete rolovat.
  6. Směs bereme po 1,5 lžíce.
  7. Namočíme rýžový papír, stačí pár sekund. Nenechte to tam moc dlouho, protože papír pak hodně změkne a nedá se s tím pak pracovat. Jestli se vám protrhl papír při rolování, nepanikařte a dejte tam další vrstvu papíru.
  8. Dáme směs víc k sobě a rolujeme. Zastavíme se u půlky papíru, oba konce dáme k sobě, aby vnitřní směs nespadl při smažení a dorolujeme. (viz. video)
  9. Jakmile je vše hotové, můžeme to začít smažit! (Doporučuje se dát rolky do oleje až bude olej trochu horký).
  10. Rolky podáváme s nudlí, sladkokyselou zálivkou a popřípadě i se zeleninou. Dobrou chuť vám přejeme!
  11. PS: Pro milovníky piv doporučujeme namáčet rýžový papír do piva – dodá to více zlatou barvu.

(zdroj: zaseryze.cz)